0

Cos

0 items - 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Intrebari frecvente

Intrebari frecvente chiuvete

 • Cum pot face orificii suplimentare în chiuveta mea de Fragranite?

  Chiuvetele din Fragranite trebuie găurite înainte de instalare.  Chiuvetele din Fragranite au orificii pre-ştanţate pe partea din spate. Instrucţiunile pentru efectuarea orificiilor pentru chiuvetele din Fragranite sunt următoarele:

  • Fixaţi cu grijă chiuveta în decupajul din blat. În acest mod va fi susţinută în mod corespunzător.
  • Verificați ca abțibildul sa fie centrat pe orificiul pre-ștanțat.
  • Plasaţi un dorn mic plat în mijlocul abţibildului de pe orificiul ales, situat pe suprafaţa chiuvetei. NU GĂURIŢI DIN PARTEA DE DEDESUBT.
  • Loviţi ferm cu un ciocan.
  • Înlăturaţi discul pentru a instala bateria sau alte accesorii.
  • Urmaţi instrucţiunile furnizate pentru instalarea chiuvetei.
 • Ne puteți oferi recomandări pentru a asigura frumusețea chiuvetei mele din oțel inoxidabil un timp cât mai îndelungat?

  Curăţaţi în mod regulat chiuveta

  Folosiţi detergent, apă caldă şi un burete. Clătiţi foarte bine şi ştergeţi cu o cârpă uscată.

  Pentru îndepărtarea petelor folosiţi crema Franke (cod 112.0530.237) şi alte produse similare pentru îndepărtarea petelor dificile. Frecaţi întotdeauna în direcţia urmelor lăsate de peria de polișare , clătiţi foarte bine şi ştergeţi cu o cârpă uscată.

  Pentru a menţine luciul, puneţi câteva picături de ulei mineral pe o cârpă moale. Aplicaţi în mod uniform pe întreaga suprafaţă şi lustruiţi până devine strălucitoare.

 • Ce anume trebuie să evit când curăț chiuveta?

  Nu folosiţi niciodată bureţi din sârmă, bureţi abrazivi, perii de oţel etc. Pe lângă faptul ca vor zgâria chiuveta, particulele provenite din acestea se pot încastra în suprafaţa chiuvetei şi pot cauza pete de rugină.

 • Pot folosi un covoraș din cauciuc in chiuveta din inox?

  Nu recomandăm. Acesta reţine apa şi favorizează depunerea fierului, cauzând pete pe suprafaţă.

 • Chiuveta din oțel inoxidabil se zgârie?

  Ca majoritatea lucrurilor, şi chiuveta din oţel inoxidabil se zgârie când este folosită. Cu toate acestea, pe măsură ce chiuveta este utilizată, zgârieturile se văd tot mai puţin şi ajung să se confunde cu suprafaţa.

 • Chiuvetele de inox rezistă la temperaturi extreme?

  Oţelul inoxidabil rezistă la temperaturi foarte înalte sau foarte scăzute, precum şi la modificările bruşte de temperatură. Aceasta înseamnă că puteţi scurge apa fierbinte de la paste în chiuveta dvs., apoi puteţi să clătiţi cu apă rece ca gheaţa, fără a deteriora suprafaţa chiuvetei.

 • De ce apa îmi pătează chiuveta?

  Dacă lăsaţi apă în orice loc de pe chiuveta din oţel inoxidabil, aceasta se va evapora şi va lăsa o peliculă (pete) pe suprafaţa inoxului. Această peliculă poate fi îndepărtată cu apă şi detergent normal de vase şi cu o cârpă moale. Pentru îndepărtarea reziduurilor dificile puteţi folosi o soluţie diluată de oţet cu apă. Clătiţi foarte bine şi ştergeţi cu o cârpă.

  Recomandări pentru chiuvetă: Clătiţi în mod regulat şi uscaţi chiuveta cu o cârpă, după utilizare, pentru ca suprafaţa să fie expusă la oxigen. (Oxigenul reacţionează cu cromul din inox şi formează o peliculă de oxid de crom rezistent, cu rol de protecţie, pe suprafaţa chiuvetei. Această peliculă conferă oţelului inoxidabil rezistenţă la coroziune şi îi prelungeşte durata de folosire în mod remarcabil.)

 • Am rugină în chiuvetă – cum e posibil așa ceva?

  Oţelul inoxidabil este un material extraordinar care nu rugineşte. Cu toate acestea, dacă apare ocazia, pe suprafaţa sa se pot fixa particule de fier care ruginesc - provenite de la vasele de bucătărie din metal sau din apa de la baterie, de exemplu. Pentru a îndepărta coroziunea de pe suprafaţă, puneţi o cantitate mică de soluție pentru lustruirea și protecția inoxului pe o cârpă umedă sau uscată. Frecaţi în direcţia fibrei, pe fundul sau pe laturile cuvei. Puteţi folosi şi un burete pe fundul sau pe lateralele cuvei, dar NU şi pe suprafaţa tip oglindă. Dacă finisajul tip oglindă şi-a pierdut strălucirea, folosiţi o substanţă pentru lustruit metalul  pentru a-i reda strălucirea. Nu folosiţi agenţi de curăţare pentru argint. Clătiţi foarte bine şi ştergeţi cu o lavetă moale.

  Recomandări pentru chiuvetă: Clătiţi în mod regulat şi uscaţi chiuveta cu o lavetă după fiecare utilizare, pentru ca suprafaţa să fie expusă la oxigen. (Oxigenul reacţionează cu cromul din inox şi formează un film de oxid de crom rezistent, cu rol de protecţie, pe suprafaţă. Acest film conferă oţelului inoxidabil rezistenţă la coroziune şi îi prelungeşte durata de folosire în mod remarcabil.)

 • Ce alte material in afară de inox mai folosește Franke pentru chiuvetele sale?

  Franke crede în faptul că fiecare stil de casă trebuie să-şi poată găsi chiuveta adecvată. Din acest motiv încorporează culoarea şi textura în linia sa de chiuvete. Pe lângă inox, Franke produce chiuvete din Fragranite, Tectonite, Ceramică.

 • Este vreuna din chiuvetele de la Franke poroasă?

  Nu. Chiuvetele Franke sunt disponibile din cele mai fine materiale: Inox, Ceramică, Tectonite şi Fragranite. Aceste materiale nu sunt poroase.

 • Care este diferența dintre o chiuvetă instalată sub blat și una încorporată?

  Chiuveta încorporată (inset) are o margine care se așează pe blat şi, prin urmare, se sprijină pe blat. Chiuveta instalată sub blat (sottotop) este fixată ferm sub acesta prin intermediul unor elemente de fixare, astfel încât deasupra chiuvetei se vede marginea frumos finisată din granit, marmură sau alt material compozit (de exemplu Franke Solid Surface). Decupajul pentru o chiuvetă instalată sub blat necesită mai multă frezare şi presupune o instalare mai laborioasă decât o chiuvetă încastrată în blat, de aceea reprezintă o opţiune mai scumpă.

 • Cum să-mi aleg chiuveta de bucatărie?

  Prepararea alimentelor, gătitul şi spălatul presupun toate folosirea chiuvetei, făcând din aceasta cel mai utilizat element din bucătărie.

  Citiţi mai multe despre Cum se selectează chiuveta potrivită.

 • Există tipuri diferite de oțel inoxidabil pentru chiuvete?

  Da. Practic, unele chiuvete de inox au un aspect lucios şi strălucitor la început, dar ruginesc sau se corodează cu timpul. Nu toate chiuvetele din inox sunt la fel în ceea ce priveşte calitatea şi conţinutul de metal. Căutaţi cea mai bună combinaţie de crom şi nichel pentru o rezistenţă la coroziune şi o durabilitate superioare. Franke utilizează cel mai bun inox care nu corodează și nu ruginește.

 • Ce ar trebui să urmăresc la finisajul inoxului?

  Este de preferat să optaţi pentru un finisaj bogat, satinat, nu pentru o suprafaţă lucioasă. Luciul provine în urma operaţiunilor de finisare la maşină şi manuale, care permit chiuvetei să-şi păstreze frumuseţea ani de zile - fără zgârieturi, ciupituri, rugină sau pete. Mulţi consideră că o chiuvetă devine mai frumoasă cu timpul, căpătând un luciu patinat.

 • Cum se determină capacitatea unei chiuvete?

  Cele 3 dimensiuni de bază ce permit compararea chiuvetelor sunt:

  • adâncimea – distanţa de la marginea superioară a chiuvetei până la baza acesteia, lângă ventil
  • înclinarea – panta internă a fiecărei laturi a chiuvetei, de la marginea de sus până la bază
  • raza – măsurătoare pentru colţurile şi baza cuvei, unde se întâlnesc pereţii laterali cu baza cuvei

  Cu cât cuva este mai adâncă, panta mai dreaptă şi raza mai mică, cu atât capacitatea chiuvetei este mai mare.

 • Care este scopul protecției din cauciuc de sub chiuveta mea?

  Stratul de sub chiuvetă absoarbe zgomotul, protejează împotriva condensului şi păstrează mai bine temperatura apei din chiuvetă.

 • De ce să aleg chiuvete Franke și nu un produs al concurenței?

  Citiţi mai multe despre De ce Franke?