0

Cos

0 items - 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Intrebari frecvente

Intrebari frecvente cuptoare

 • Cum înlocuiesc becul la cuptor?

  Dacă este necesară înlocuirea becului din interiorul cuptorului, trebuie să procedaţi astfel :

  – întrerupeţi alimentarea aparatului cu ajutorul întrerupătorului omnipolar utilizat pentru conectarea aparatului la instalaţia electrică, sau deconectaţi ştecherul, dacă este accesibil pentru a preveni șocurile electrice ;

  – scoateţi capacul din sticlă (A) folosind drept pârghie o şurubelniţă plată;

  Cum înlocuiesc becul la cuptor?

  – deşurubaţi becul şi înlocuiţi-l cu altul, rezistent la temperaturi ridicate (300 °C). Acesta poate fi achiziționat prin rețeaua noastră de service, apelând la numărul de telefon +40 21 350.15.50

 • Cuptorul meu nu pornește? Ce trebuie să fac?

  Verificați că există alimentare cu energie electrică și că stecherul este bine introdus în priză. Programați cuptorul sau poziționați timerul pe poziția manual în funcție de opțiunea dorită. Verificați ca opțiunea Protecție copii să nu fie activată (acolo unde este cazul). În acest caz verificați instrucțiunile de utilizare pentru deblocare.

 • Este adevărat că cuptorul poate să miroasă in timpul primei utilizări?

  Un cuptor nou, la prima utilizare, emite întotdeauna mirosuri datorită reziduurilor rămase din producție. Înainte de a utiliza cuptorul pentru a prepara alimente, este recomandat să parcurgeți un ciclu de gătit de 1 oră, la temperatura maximă, cu cuptorul gol, deschizînd în același timp fereastra pentru a ventila camera.

 • Este necesar să preîncălzesc cuptorul înainte de a introduce alimentele pe care urmeaza să le gătesc?

  Preîncălziți cuptorul înainte de a găti. Preîncălzirea este utilizată pentru a preveni acumularea de vapori în interiorul cuptorului. La unele modele de cuptoare Franke, preîncălzirea este automată, un semnal acustic anunțându-vă când cuptorul a atins temperatura necesară începerii procesului de coacere. 

 • Atunci când procesul de gătit s-a terminat, este normal ca ventilatorul cuptorului să continue să funcționeze?

  Ventilatorul de răcire al cuptorului continuă să funcționeze o perioadă după ce cuptorul a fost oprit pentru a descrește mai repede temperatura interioară și pentru a răci componentele electronice.

 • Cum se aleg cel mai bine programele de gătit?

  Pentru a identifica cel mai potrivit program pentru un tip de mâncare, verificați în instrucțiunile de utilizare primite împreună cu aparatul. Acolo găsiți descris în detaliu fiecare program, în funcție de tipul de mâncare, cu timpul de preparare sugerat, temperatură și poziția tăvii/recipientului în cuptor.

 • Ce este si cum funcționează funcția Piroliză?

  Prezent în unele modele de cuptoare Franke, programul Piroliză este un program automat de curățare a interiorului cuptorului, cu ajutorul unei temperaturi extrem de ridicate care arde reziduurile de mâncare și grăsimea din cavitatea cuptorului. Pe timpul programului ușa rămâne blocată pentru siguranța utilizatorului. La sfârșitul programului, după ce cavitatea s-a răcit, este suficient să curățați interiorul cu ajutorul unui burete pentru îndepărtarea reziduurilor arse și apoi să ștergeți cu o lavetă din microfibre.

 • Cât de des este necesar să utilizez funcția Piroliza?

  Atunci când utilizați cuptorul în condiții normale, este suficient să utilizați programul o dată pe lună. Totuși, dacă coaceți frecvent sau preparați cantități mari de alimente, este recomandat să utilizați programul mai des.

 • Dacă cuptorul nu coace uniform?

  Verificați manualul de instrucțiuni și preparați o rețetă din acest manual respectând întocmai indicațiile. Acordați o atenție deosebită aranjării tăvilor de gătit și poziționării pe nivelele corecte.

 • Ce înseamnă cuptor multifunctional?

  Cuptorul multifuncțional Franke combină toate tipurile de surse de căldură; cea provenită de la rezistența electrică poziționată în partea superioară a cavității, cea provenită de la rezistența electrică poziționată în partea inferioară a cavității și ventilatorul, asigurând astfel o funcționare optimă pentru fiecare program. Unele modele sunt prevăzute cu o sursă de căldură montată în partea din spate a cavității cuptorului. Cuptoarele multifuncționale au multe funcții tradiționale, de exemplu grill, încălzire alimente, preîncălzire sau decongelare.

 • Nu sunteți satisfăcuți de rezultatele procesului de preparare a alimentelor?

  Ați urmat sugestiile din instrucțiunile de utilizare? Aveți grijă ce tip de tavă de copt utilizați, pe ce nivel ați poziționat tava și ce program selectați. Rotiți tava în care preparați pe timpul procesului de gătit. Este important sa citiți instrucțiunile și să le urmați cu atenție. Preîncălziți întotdeauna și introduceți alimentele doar după ce temperatura setată a fost atinsă (așteptați ca ledul care indică funcționarea termostatului să se stingă sau urmați indicațiile de pe display). Pentru deserturi, este recomandat ca temperatura să fie între 150 și190 ° C, și să nu deschideți ușa cuptorului pe perioada preparării. Aluatele nu trebuie să fie prea fluide pentru a nu prelungi durata de preparare.

 • Plăcinta se coace prea mult în partea superioară?

  Poziționați plăcinta/fursecurile pe un nivel mai jos, reglați o temperatură mai joasă, prelungiți timpul de coacere.

 • Care este utilitatea șinelor telescopice?

  Șinele telescopice livrate pentru unele modele sau care sunt disponibile ca accesorii pentru alte modele, permit culisarea lină a grătarelor și a tăvilor și un control mai facil al procesului de gătit.

 • Ce înseamnă ”Ușa rece”?

  Simbolul "Ușă rece" indică faptul că pe perioada utilizării, ușa cuptorului rămâne la o temperatură semnificativ mai mică față de normele internaționale stabilite prin regulamente, temperatura joasă fiind obținută prin utilizarea sistemului de ventilare și a geamului care reflectă căldura.

 • Care sunt caracteristicile cuptoarelor cu aburi?

  Cuptorul cu aburi combină vaporii de apă cu metodele tradiționale de gătit. Tehnologia Franke de gătit cu aburi provine de la cuptoarele Franke utilizate în zona comercială, care, spre deosebire de produsele electrocasnice, au incorporat un boiler pentru generarea de aburi, aburi care sunt apoi controlați în incinta de gătit. Combinația aburi cu programele cu convecție de aer (programe care utilizează rezistențele electrice și ventilatorul) permite obținerea a diferite programe care fac cuptorul deosebit de eficient și complet.

  Pentru rețete tradiționale, sunt disponibile programe specifice ca de exemplu coptul pâinii de casă sau a cozonacilor sau prepararea un timp mai îndelungat la temperaturi joase.

  Cuptoarele Franke cu aburi nu necesită conectarea la o sursă de apă.