0

Cos

0 items - 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Intretinere

Intretinere cuptoare

 • Cum curăț panoul de comandă al cuptorului?

  Pentru panourile de comandă din sticlă utilizați o soluție pentru curățarea geamurilor și o lavetă moale sau un burete moale. Turnați lichidul de curățare pe lavetă, nu direcționați sprayul către panou. Nu utilizați detergenți abrazivi, materiale care conțin inserții din oțel, bureți cu suprafață aspră sau unele tipuri de hârtie absorbantă, care pot deteriora suprafața.

 • Cum fac curățarea cuptorului meu?

  Înainte de a efectua orice operaţie de întreţinere a cuptorului trebuie să deconectaţi întotdeauna ştecherul din priză sau să întrerupeţi curentul de la reţeaua de alimentare, prin intermediul întrerupătorului general al instalaţiei electrice.

  – Părţile din oţel inox şi cele emailate vor rămâne întotdeauna noi, dacă veţi avea grijă să le spălaţi cu apă sau dacă folosiţi produse speciale, uscându-le apoi cu grijă.

  – Este absolut interzisă utilizarea bureţilor de sârmă, a acidului muriatic sau a obiectelor care ar putea zgâria suprafaţa.

 • Evitaţi folosirea aparatelor de curăţat cu vapori şi a jeturilor directe de apă.

  – Petele care pot apărea pe fundul cuptorului, cu compoziţie diferită (sosuri, zaharuri, albumine şi grăsimi), provin de la stropii de mâncare sau de la mâncarea revărsată. În timpul coacerii sar stropi din cauza unei temperaturi prea ridicate, iar revărsările se datorează utilizării unor recipiente prea mici sau unei evaluări greşite a măririi volumului în timpul preparării. Aceste două inconveniente pot fi rezolvate prin folosirea unor recipiente cu margini înalte sau folosind tava pentru scurgerea grăsimii din dotarea cuptorului. Pentru curăţarea părţii inferioare a cuptorului, vă recomandăm să curăţaţi eventualele pete când cuptorul încă mai este cald; cu cât se amână curăţarea, cu atât mai greu va fi să se îndepărteze petele.

 • Cum se curata usa cuptorului?

  Curăţarea optima a uşii, atât la interior, cât şi la exterior, se face de fiecare data dupa  incheierea procesului de gatit si racirea completa a cuptorului. Pentru curatare se recomanda folosirea unei solutii de apă caldă si detergent neutru, impreuna cu o laveta moale, neabraziva, usor umezita, evitand scurgerea urmelor de lichid in rosturile existente

 • Trebuie curățată garnitura de etanșare a ușii cuptorului?

  Da. Se recomanda curățarea ei de fiecare dată după încheierea procesului de gătit folosind o soluție de apa caldă și detergent neutru împreună cu o lavetă moale, neabrazivă, ușor umezită, evitând scurgerea urmelor de lichid in rosturile existente

  Daca urmele de grăsimi depuse pe garnitura in timpul procesului de gătit nu sunt curățate după terminare, la următorul proces de gătit , sub acțiunea unor temperaturi  de peste 100 grade  Celsius, se vor depune pe geamul interior al cuptorului și pe garnitura sub forma unor cruste dificil de îndepărtat