0

Cos

0 items - 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Intrebari frecvente

Intrebari frecvente frigidere

 • Prea mult condens sau depuneri masive de gheață în frigider?

  Ușa se închide bine? În cazul produselor free-standing, etanșeitatea se poate verifica cu ajutorul unui foi de hârtie. Hârtia trebuie să adere în orice punct cu ușa închisă. În cazul frigiderelor incorporate, această verificare poate fi făcută doar dacă se demontează panoul din lemn de pe ușă.

 • Frigiderul generează zgomote

  Zgomote similare celor de spargere, crăpare, lovituri care se aud între 2 și 10 ori pe zi sunt normale. Congelarea/decongelarea peretelui din spate al frigiderului generează fenomene de contractare/dilatare repetate care genereaza zgomote în materialul izolator. Experiența arată că aceste zgomote descresc în timp.

 • Frigiderul produce zgomote similar șuieratului, huruitului

  Sunt zgomote normale. În compresor este un motor electric și valve mecanice care cauzează aceste tipuri de zgomot.

 • Apar depuneri de gheață în frigider

  Este temperatura ambientală în camera în care este poziționat frigiderul prea mare? Umiditatea crescută generează formarea de condens care se transformă în gheață. Vă recomandăm să dezghețați frigiderul și să nu setați termostatul pe o valoare prea mare.De asemenea, deschiderea usilor in mod repetat si pentru o perioada se timp lunga poate fi cauza

 • În frigider este umezeală

  Este orificiul de pe peretele din spate curat? Mai întâi deblocați orificiul, un fir din plastic ar trebui să îndepărteze eventualele elemente care blochează acest orificiu.

 • Gasesc puncte de gheata pe peretele din spate al frigiderului

  Este normal.  Apa care se evapora din alimente in timpul in care ele se racesc, condenseaza sub forma unor picaturi si apoi ingheata pe peretele din spate. Exista mai multe cicluri din functionarea frigiderului, in care o portiune a peretelui din spate a frigiderului este  incalzita in mod controlat , astfel incat acele picaturi inghetate sa fie topite si apa rezultata sa se scurga pe perete si apoi , prin orificiul de la baza , sa fie evacuata din interiorul compartimentului, in exterior , intr-o tava asezata deasupra compresorului. Compresorul, fiind cea mai  mare parte din timp cald , ajuta la evaporarea acestei ape

 • Care este cea mai bună setare pentru temperatura frigiderului respective congelatorului?

  În condiții normale de funcționare, în funcție de cantitatea de alimente depozitată și de temperatura ambientală, este recomandată setarea temperaturii pe poziție medie-joasă. Poziția maximă ar trebui aleasă doar în cazuri excepționale, ca de exemplu redobândirea temperaturii normale după o pană de curent, sau încărcarea frigiderului/congelatorului cu alimente proaspete. Pentru o bună utilizare este recomandat să verificați instrucțiunile de utilizare.

 • La ce folosește sertarul de 0o C?

  Acest tip de sertar, acolo unde este prevăzut, este utilizat la depozitarea alimentelor proaspete ca de exemplu carne și pește, la o temperatură joasă și o umiditate potrivită. Nu este adecvat pentru fructe și legume care conțin multă apă pentru că pot să înghețe.

 • Ce efecte are funcția ”Super Frost” pentru congelator?

  Această funcție disponibilă la unele modele Franke, permite atingerea mai rapidă a temperaturii dorite, atunci când este selectată.
  Este recomandată atunci când intenționați să introduceți cantități mai mari de alimente proaspete în congelator.

 • Care este diferența dintre No-Frost si Aer Ventilat?

  În frigiderele și congelatoarele No-Frost Franke, aerul uscat și rece circulă omogen și răcește alimentele în mod uniform, evitându-se formarea de gheață. Frigiderele cu ventilare a aerului, asigură un grad de răcire uniformă și un nivel ideal de umezeală pentru alimentele depozitate, necesitând totuși o decongelare periodică.

 • Care este diferența dintre un produs Combi și un produs cu două uși?

  Combi este prevăzut cu un compartiment frigider în partea de sus și un congelator mare cu mai multe sertare în partea de jos. Un produs cu doua uși este prevăzut cu un compartiment frigider mare în partea de jos și un congelator mic în partea de sus.

 • Cum pot reduce consumul de energie electrică?

  Pentru a reduce consumul de energie al frigiderului/congelatorului, este util să luați câteva măsuri ca: - instalați produsul într-o cameră rece și ventilată, protejați-l de razele soarelui sau alte surse de căldură. - nu introduceți alimente sau băuturi calde în frigider sau congelator, așteptați ca mai întâi să se răcească la temperatură camerei - reduceți numărul deschiderilor ușilor frigiderului/congelatorului pentru a evita introducerea căldurii în interior.  - la modelele cu opțiunea "Super Frost" utilizați această funcție doar atât cât este efectiv necesar - dacă nu utilizați frigiderul sau congelatorul pentru o perioadă mai îndelungată de timp, goliți aparatul și deconectați-l de la sursa de alimentare cu energie electrică, lăsând ușile între-deschise pentru a se ventila.