0

Cos

0 items - 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Instalare

Instalare hote

 • Instalare hote

  Producătorul nu va fi considerat răspunzător pentru eventualele deteriorări rezultate din instalarea incorectă sau necorespunzătoare a aparatului.

  Distanța minimă de siguranță între partea superioară a masinii de gatit și hotă este de 650 mm (unele modele pot fi instalate la o înălțime mai mică; vă rugăm să consultați în acest sens secțiunea referitoare la dimensiunile de lucru și instalare).

  Daca evacuarea se face intr-un horn neaparat trebuie verificat ca hornul trebuie sa fie deschis in partea inferioara astfel incat circulatia aerului pe lungimea hornului sa se faca in mod natural.

  La instalarea hotei in modul de evacuare in exterior daca montati o grila pe partea exterioara a peretelui, aveti grija ca aceasta sa obtureze cat mai putin din suprafata de evacuare (revcomandata ar fi o grila din plasa/sita metalica). Grila trebuie sa fie curatata in mod periodic si sa nu inghete pe timpul iernii.

  Evitati pe cat posibil, instalarea hotei pe un perete orientat NE sau E, deoarece poate ajunge in bucatarie aer rece. Aceasta este directia dinspre care de obiecei, sufla vant puternic si rece.La nevoie , suplimentati instalarea cu o valva de sens unic ( o puteti achizitiona optional

  Verificați dacă tensiunea din rețea corespunde cu cea indicată pe plăcuța de identificare fixată în interiorul hotei.Instalare hote

  Pentru aparatele clasa I, verificați dacă instalatia de alimentare cu energie electrica dispune de împământare adecvata. Conectati elementul de aspirare la coșul de evacuare printr-o conductă cu un diametru de minimum 120 mm. Traseul canalului de gaze trebuie să fie cât mai scurt posibil.

   

  Nu conectați hota la conductele de evacuare care transportă gaze de combustie (cazane, seminee, etc.).

  Aparatul trebuie conectat la o sursa de alimentare cu impamantare.

  Dacă hota este utilizată în combinație cu aparate neelectrice (de exemplu, aparate cu gaz), în cameră trebuie să fie asigurat un grad suficient de aerare, în scopul prevenirii refluxului gazelor de evacuare. Bucătăria trebuie să aibă o deschidere care comunică direct cu exteriorul, în scopul de a asigura intrarea aerului curat. În cazul în care hota este utilizată în combinație cu aparatele alimentate cu energie, alta decât energia electrică, presiunea negativă din încăpere nu trebuie să depășească 0,04 mbar pentru a preveni reaspirarea gazelor inapoi in camera prin intermediul hotei.

  În caz de deteriorare a cablului de alimentare, acesta trebuie să fie înlocuit de către producător sau de către departamentul de service tehnic, în scopul prevenirii riscului de accidente. Conectați hota la rețeaua electrică printr-un întrerupător bipolar cu o deschidere a contactelor de cel puțin 3 mm.

  Avertizare: Neinstalarea șuruburilor sau a dispozitivului de fixare în conformitate cu  instrucțiunile de insotire poate avea drept rezultat pericolul de electrocutare.