0

Cos

0 items - 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Instalare

Instalare plite

 • Conectarea la gaz

  Inainte de a efectua conectarea la gaz in conformitate cu legislatia in vigoare, verificati ca aparatul sa fie corespunzator tipului de gaz pe care urmeaza sa-l utilizati.

  Daca aparatul nu este livrat din fabrica reglat pentru tipul de gaz pe care urmeaza sa-l utilizati, efectuati operatiile descrise in manualul de instalare. Pentru GPL utilizati un regulator de gaz care sa fie in conformitate cu legislatia in vigoare.

  Conectarea la gaz se poate efectua in doua moduri:

  Conectarea la gaz

  A. prin intermediul unei tevi rigide de cupru cu diametrul de 12mm, asa cum este aratat in figura de mai sus. Pentru a preveni orice risc de scurgeri de gaz, utilizati garniturile livrate.

   

  B. prin intermediul unui tub flexibil metalic continuu (aceste tuburi trebuie sa fie certificate de Autoritatile Romane in Domeniu). Si in acest caz, pentru a preveni orice risc de scurgeri de gaz, utilizati garniturile livrate. Conectarea la gaz trebuie efectuata in concordanta cu legislatia si normativele in vigoare.

   

  Dupa terminarea tuturor operatiilor de conectare, utilizati o solutie de apa cu sapun pentru a verifica daca exista scurgeri de gaz.

 • Ventilarea (aerisirea spatiilor)

  Acest aparat poate fi instalat si poate functiona doar in incaperi ventilate permanent (normele I6 / 98, in vigoare).

  Asigurati-va ca in incaperea unde a fost instalat aparatul sa existe guri de aerisire pentru un bun aflux de aer si o ventilare corecta conform legislatiei in vigoare (normativ I6/98).

  Pentru a nu pierde garantia, plitele pe gaz se vor instala de catre personal autorizat de Autoritatile Romane in Domeniu sau de catre Centrele de Service autorizate de catre FRANKE ROMANIA SRL. Aceasta operatie nu constituie obiectul garantiei, urmand a fi efectuata contra cost.

  Pentru a asigura alimentarea cu gaz la presiunea mentionata in instructiuni este nevoie sa se instaleze:

  Regulator GN (gaz natural) reglat la 20 mbar

  Regulator GPL (butelie) reglat la 30 mbar

  Utilizati un racord flexibil  corespunzator cu o lungime care sa permita la nevoie detasarea plitei din decupaj

  Conectati racordul flexibil la rampa de gaz a plitei folosind doar garnituri de clingherit.

  Amplasati atat regulatorul de gaz cat si priza de alimentare cu 220V in locuri accesibile la nevoie.

  Important: Aceste aparate sunt aparate de tip “Y” referitor la clasificarea din punct de vedere al riscului de incendiu si de aceea pot fi instalate linga pereti din material lemnos mai inalti decit suprafata de lucru in care aparatul este montat, cu conditia mentinerii urmatoarelor distante minime fata de marginile aparatului: 50 mm fata de peretii laterali, 30 mm fata de peretele din spate; orice unitate de mobila de deasupra plitei trebuie sa fie asezata la minim 700 mm fata de plita.

  Daca sub plita se monteaza sertare, este recomandabila montarea unei placi separatoare (cu orificii potrivite pentru conectarea la gaz si la electricitate), astfel incit lucrurile aflate in sertar sa nu vina in contact cu partea inferioara a plitei.

  AVERTIZARE! Cand gurile de ventilatie sunt realizate intr-un perete al unui spatiu adiacent, acest spatiu trebuie sa aiba o ventilare directa si nu trebuie sa fie:

  1) dormitor

  2) spatiu public comun al cladirii

  3) un spatiu cu pericol de incendiu

 • PLITE ELECTRICE / INDUCTIE

  Instalarea intra in responsabilitatile cumparatorului care trebuie sa apeleze la personal cu experienta, autorizat, in conformitate cu standardele si reglementarile locale in vigoare. Orice actiune pe care producatorul trebuie sa o efectueze datorita unei instalari eronate nu va fi acoperita de garantie.

  Acest tip de aparat poate fi instalat in blaturi construite din orice material atata timp cit acesta rezista la temperaturi de 100°C si are grosimea cuprinsa intre 25 si 40mm.

  Plita se fixeaza de blat prin intermediul unor cleme si accesorii livrate. In partea inferioara a plitei sint prevazute gauri in care sint montate profilele (A) astfel incit sa poata fi atasate suruburile (C) care fixeaza bridele (B).

   

  A

  B

  C

  Fixarea plitei in unitatea de mobila

  Profile pentru introducerea in partea inferioara a plitei

  Brida de fixare

  Surub autofiletant

   PLITE ELECTRICE / INDUCTIE

   

  Aplicarea benzii de etansare

  Aplicarea benzii de etansare

  Important – figura arata modul in care banda de etansare trebuie aplicata intregului perimetru al plitei

  Acest aparat a fost proiectat pentru a fi utilizat in regim de uz casnic.

  Conectarea electrica – Instructiuni pentru instalator

  Instalarea trebuie efectuata de un electrician autorizat .Verificati detaliile continute de eticheta cu date tehnice situata sub plita sau in documentatia de insotire si asigurati-va ca tensiunea disponibila a sursei dumneavoastra de energie este aceeasi cu cea inscrisa pe eticheta - eticheta este una asemanatoare cu cea din fig de mai jos; de asemenea verificati daca puterea disponibila este suficienta pentru necesarul de putere al plitei