0

Cos

0 items - 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Intrebari frecvente

Intrebari frecvente plite

 • De unde pot cumpara piese de schimb pentru plita mea?

  Piesele de schimb originale Franke sunt furnizate de unitatile noastre service.

 • Am o problemă cu plita mea Franke, cum o pot repara?

  Pentru garantie si post-garantie va rugam sa ne contactati la nr. de telefon 0251.350.1550, pe adresa de e-mail: service.fro@franke.com sau sa apelati la unitatile noastre service.

 • De ce flacara arzătorului nu arde la plita mea pe gaz?

  Pentru a porni orice arzător echipat cu o supapă de siguranță, apăsați, rotiti si mențineți apăsat butonul timp de 5 secunde. In aceste 5 secunde ar trbui sa auziti zgomotul de descarcare al bujiilor ceramice albe amplasate langa arzator sis a vedeti scanteia. Daca ati urmat acesti pasi si totusi flacara nu se aprinde atunci verificati:

  1. Prezenta alimentarii electrice  dela sursa de 220V

  2. Corpul din aluminiu al arzatorului este corect pozitionat

  3. Capacul din fonta sau emailat al arzatorului este corect pozitionat pe corpul din aluminiu

  4. Dacă orificiile de evacuare ale gazului din corpulmarzatorului nu sunt obstrucționate accidental. În acest caz, eliberati aceste orificii prin curatare, spalare si uscare

  5. Orificiul injectorului (duza) corespunzator arzatorului este obturat

  Daca situatia nu s-a remediat, va rugam sa ne contactati la nr. de telefon 0251.350.1550, pe adresa de e-mail: service.fro@franke.com sau sa apelati la unitatile noastre service.

 • Cum funcționează supapa de siguranță a unei plite pe gaz?

  Supapa de siguranță este un dispozitiv care protejează împotriva scurgerilor accidentale de gaz. Cu ajutorul termocuplei, trecerea gazului este blocată în cazul unei opriri anormale a flăcării datorită, de exemplu, revărsării lichidului pe plita sau a unui curent de aer.

 • Aud un zgomot continuu „tic tic” care vine de la plita mea pe gaz, ce pot face?

  Acest zgomot este generat de descărcarea bujiei electrice. Este posibil să se descarce, datorită revărsării de lichid pe suprafata plitei care conține unitatea de control a aprinderii electrice. Încercați să deconectați plita și să lăsați fără alimentare electrica 24h. Dacă problema persistă, contactați unitatile noastre service.

 • Cum curăț părțile din fontă ale plitei pe gaz?

  Pentru o întreținere corectă, piesele din fontă ale plitei dvs. cu gaz trebuie să fie spălate manual cu un detergent neutru. Nu se recomandă spălarea în mașina de spălat vase, deoarece aceasta este prea agresivă și ar provoca opacitate pe suprafața din fontă. Dupa spalare este neaparat necesara uscarea complete pe toate fetele.

 • Îmi pot conecta plita pe gaz Franke la butelie cu GPL?

  Da dar aceasta operatie trebuie efectuata doar de personal autorizat de catre Autoritatile Romane in Domeniu sau de catre Centrele de Service autorizate de catre FRANKE ROMANIA SRL. Aceasta operatie nu constituie obiectul garantiei, urmand a fi efectuata contra cost.

 • De ce se incalzeste foarte tare hota cand folosesc plita pe gaz?

  Atunci cand utilizati plita pe gaz  trebuie sa porniti si hota. Imediat dupa aceea pe arzatorul aprins trebuie pus si vasul de gatit. Plita pe gaz nu trebuie sa functioneze fara vase chiar daca hota este pornita. 

 • Cum pot regla flacara arzătorului la plita mea pe gaz?

  Plitele pe gaz Franke sunt testate la presiune de 20 mbar pentru a fi utilizate cu gaz natural. În cazul altor tipuri de gaz, flăcările arzătorului trebuie reglate. Modurile de reglare sunt prezentate în manualul de instrucțiuni furnizat odata cu plita. Va recomandam sa apelati la centrele de Service autorizate de catre FRANKE ROMANIA SRL. Aceasta operatie nu constituie obiectul garantiei, urmind a fi taxata de catre personalul de service.

 • Este posibil să folosiți o plită cu inducție Franke cu o putere de 3 kW?

  Plitele cu inducție au, în general, o putere mai mare decât puterea de 3 kW disponibilă acasă. Cu toate acestea, pentru a permite utilizarea, Franke (pe unele modele ale gamei), permite limitarea celui mai înalt nivel de putere al plitei de inducție. Este logic ca reducerea puterii să limiteze capacitatea de a exploata produsul la performanțe maxime.

 • De ce nu se activează zona de gătit a plitei cu inducție atunci când folosesc o tigaie mică?

  Plitele de gătit cu inducție necesită ca oala sau cratița să aibă un diametru mai mare decât o anumită dimensiune, care este specificat în broșura de instrucțiuni a produsului.

 • Cum functioneaza o plita cu inductie?

  Plita cu inducție funcționează cu ajutorul unui câmp magnetic care generează căldură pe fundul vasului atunci când acesta din urmă este pus în contact cu suprafața plitei. Vasul folosit pe acest tip de plita trebuie să fie confecționat dintr-un material special care conține fier, iar partea inferioară a acestuia trebuie să fie netedă pentru un randament optim al inductorului. Vasele din oțel inoxidabil nemagnetic, din aluminiu sau cupru, precum și vasele din ceramică nu sunt potrivite pentru utilizare pe plitele cu inducție.

 • Care sunt beneficiile folosiri unei plite cu inductie?

  Marele beneficiu al unei plite cu inducție este timpul de gătire rapid. De exemplu, fierberea apei pentru prepararea pastelor este mult mai rapidă decât folosirea unei plite pe gaz. .Alte beneficii includ suprafața de sticlă plană ușor de curățat. Un alt factor important este controlul digital de atingere pentru siguranță maximă și diversele opțiuni personalizate pentru zona de gătit.

 • Care este cea mai bună metodă de curățare a suprafeței unei plite cu inducție sau vitroceramica?

  Vă recomandăm să vă curățați plita atunci când suprafața este încă fierbinte și indicatoarele de căldură reziduală sunt stinse. În primul rând, folosiți un răzuitor pentru a îndepărta reziduurile alimentare, având grijă să nu zgârieți suprafața sticlei; apoi clătiți cu apă și uscați bine cu o cârpă curată. Vă recomandăm apoi utilizarea Franke Hob Cleaner, care poate fi achiziționată prin unitatile noastre service. Acest produs îndepărtează eficient murdăria și alimentele arse de pe plită, asigurând curățenie și îngrijire minuțioasă.

 • Care este diferența dintre o plită electrica și o plită cu inducție?

  O plită electrica funcționează cu ajutorul unor rezistențe electrice radiante, așezate sub sticla care difuzeaza căldura în zona de gătit corespunzătoare. Pe de altă parte, o plită cu inducție funcționează cu bobine (inductoare) care declanșează un câmp magnetic numai dacă vasul (cu bază de fier) este plasat pe suprafața plitei în zona de gătit selectată.

 • Vreau să folosesc un vas care este mai mare decât zonă de gatit. Cum activez doua zone de gatit ca o singura zona?

  Funcția de combinare permite pornirea și reglarea a două zone individuale de gătit. Asigurați-vă că alimentarea este pornită și pur și simplu apăsați în mijlocul scării de putere a fiecărei zone simultan, acest lucru va afișa un „[” pe o parte și „]” pe cealaltă pentru a semnifica că zonele sunt combinate.

 • Plita mea face un zgomot atunci când este folosita? Este normal?

  Este normal ca plita să producă sunete atunci când se gătește. Diferite tipuri de vase pot produce sunete ușoare, cum ar fi bazait sau zumzet. Vasele din oțel inoxidabil cu greutate mai ușoară produc mai mult zgomot decât tigăile mai grele, cum ar fi fonta.

 • Când folosesc plita cu inducție, rezulta cam mult condens. Ce pot face?

  Plitele cu inducție sunt un mod de gătit foarte eficient din punct de vedere energetic. Acestea nu produc singure căldură, dar fac ca tigaia să se încălzească prin inducție electromagnetică. Această căldură extrasă are însă un efect secundar prin faptul că nu există aer cald, așa cum ați găsi la o plită electrică sau cu gaz convențional, pentru a încălzi orice suprafețe reci cu care vaporii de apă din ceea ce este gătit pot intra în contact. În consecință, o parte din vaporii de apă și aburii produși prin procesul de gătret se vor condensa pe aceste suprafețe reci. Cantitatea de condens pe orice suprafață va depinde de mulți factori, inclusiv temperatura mediului în bucătărie, temperatura ambiantă a suprafețelor, grosimea și materialul din care este realizată suprafața și tipul de gătit.

 • De ce se degradeaza butoanele dupa un timp de utilizare?

  Fiecare arzator este proiectat sa functioneze avand asezat pe el un vas al carui diametru maxim este precizat in instructiunile de instalare. Daca pe arzatorul respectiv este asezat un vas de diametru mai mare caldura este dirijata si in vecinatatea butoanelor care pot fi afectate. Pot fi afectate si alte parti ale mobilierului din vecinatatea plitei. Un alt motiv al acestor efecte poate fi lipsa unui regulator de gaz si alimentarea plitei la o presiune mult mai mare decat cea recomandata de producator ( 20 mbar pentru GN si 30 mbar pentru GPL)

 • Cum afecteaza presiunea gazului calitatea aerului?

  Ansamblul arzator este proiectat si construit sa asigure un amestec optim intre gaz si aer astfel incat, sa rezulte o ardere completa. Daca presiunea gazului este mult mai mare decat 20 mbar (GN) sau 30 mbar (GPL) calitatea aerului va fi afectata.

 • Cum fac curatarea plitei daca “a dat oala in foc”?

  Daca accidental pe plita au ajuns alimente in timpul prepararii cel mai bine ar fi ca ele sa fie indepartate imediat sau cat inca plita este calda. Se va folosi o laveta moale, umeda si un detergent neutru. Se vor evita detergentii corozivi ( continut de clor, soda caustica etc). In zona butoanelor curatarea se face cu o laveta usor umezita astfel incat, sa evitati ca prin presare lichidul sa ajunga in interiorul corpului plitei.

 • De ce plita mea afiseaza mesaje de eroare care nu apar in manualul de utilizare?

  VDaca plita afiseaza mesaje de eroare care nu sunt descries in manualul de utilizare, verificati daca plita a fost instalata corect, conform cu instructiunile din manualul de instalare livrat impreuna cu produsul dumneavoastra. Mai jos puteti vedea un exemplu de instalare. Indiferent de dimensiunile plitei, trebuie lasata o fanta de aerisire de aprox 5 mm in partea din fata , pentru o ventilatie corecta, astfel incat plita sa nu se supraincalzeasca in momentul utilizarii. Plita foloseste pentru racirea componentelor functionale niste ventilatoare care imping aerul cald in exterior prin niste fante, Acest aer cald are nevie sa fie evacuate prin aceasta fanta de 5mm de sub blat. Daca instalarea este facuta corect si eroarea persista, apelati la centrele nostre de service sau 0213501550, service.fro@franke,com

  Intrebari frecvente plite

 • Pot sa folosesc placa metalica pentru inductie din comert pentru vasul meu care are baza din aluminiu?

  Fiecare ochi al plitei are dedesubt o bobină de inducție. Atunci când este activată, ea produce un câmp electromagnetic variabil care produce curenți de inducție în placa inferioară feromagnetica a vasului de gătit. Rezultatul este încălzirea vasului de gătit poziționat pe ochiul plitei. Daca folositi acea placa metalica din comert, aceasta se va incalzi excesiv, transmitand vasului pozionat deasupra doar o mica parte din caldura. Consumul de curent electric si timpul de preparare vor creste semnificativ, comparativ cu utilizarea vaselor feromagnetice (verificarea se face cu un magnet): vase de fontă și oțel, vase de inox cu fund feromagnetic, recomandate de producator pentru plitele cu inductie. Incalzirea excesiva a placii metalice poate afecta in mod negativ plita